Verkocht
Van Bemmelstraat 38
in Vermeerkwartier / Leusderkwartier / Bergkwartier / Amersfoort, Amersfoort

Karakteristiek en eigenzinnig

Als de muren van deze karakteristieke hoekwoning uit 1929 oren hadden...zouden ze ons het grootste deel van de Nederlandse geschiedenis in de 20e eeuw kunnen vertellen. In het gewilde Leusderkwartier, bijna bescheiden verborgen achter leilinden aan de Van Bemmelstraat is dit verrassend ruime en charmante familiehuis te vinden. Een royale woonkeuken met zicht op een achtertuin van 35 meter diep, een sfeervolle woonkamer en een praktische speel-/werkkamer. Dit huis is op zoek naar eigenaren die hun droomwoning willen realiseren.
Visie Makelaardij nodigt u uit om dit bijzondere huis, gelegen in een zeer prettige wijk, te bezichtigen. Welkom!

Indeling
Wij geven u graag vast een voorproefje, om een idee te krijgen van de woning nu. Laat uw gedachten de vrije loop om de basis voor uw nieuwe (t)huis te leggen.

Via de voorzijde van het huis komen we in de hal met de meterkast en de trapopgang naar de eerste verdieping. We vervolgen onze weg op de begane grond en komen in de kamer met uitzicht op de voortuin. Deze praktische ruimte is ideaal in te richten als speel- of werkkamer. Een eigen speelparadijs voor de kinderen of een afgesloten werkruimte om nog even de puntjes op de 'i' te zetten? In deze kamer is het geen straf om nog even de laptop op te starten.
Aansluitend komen we in de sfeervolle woonkamer, gelegen tussen de voorkamer en de woonkeuken. Zit u straks met vrienden en familie aan een hapje en drankje, uiteraard bij een knapperend haardvuur?
De woonkeuken, keukenblok in hoekopstelling met allerhande apparatuur, vraagt zoals nu om een royale eethoek. De verleiding om genoeglijk na te tafelen met uitzicht op een grote achtertuin wordt nu wel heel groot.
Via een tussenhal met toilet komen we bij de achterdeur die toegang geeft tot de achtertuin.

Op de eerste verdieping vinden we de overloop met trapopgang naar de tweede verdieping en een inloopkast/werkkamer. Uiteraard geeft de overloop toegang tot de verschillende vertrekken. Aan de voorzijde van de woning vinden we de eerste slaapkamer met kastenwand. Ideale opbergruimte voor kleding en spullen. De tweede slaapkamer heeft een inloopkast en is gelegen aan de achterzijde van de woning. Deze inloopkast was voorheen een derde (slaap)kamer. Dit is eenvoudig opnieuw te realiseren. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, brede wasbak, radiator en verlaagd plafond met spots.

De tweede verdieping heeft een overloop met bergkast en vlizotrap naar de bergvliering (circa 1.5 meter stahoogte). Ook hier vinden we opnieuw twee (slaap)kamers, beiden voorzien van een dakkapel en bergruimte achter de knieschotten.

Tuinierders opgelet! Komt er een siertuin? Of kiest u ervoor om (deels) uw eigen groenten en kruiden te verbouwen? Liever onderhoudsvrij? Meerdere zitjes? Een schommel of zandbak voor de kinderen? Met een achtertuin van maar liefst 35 meter diep zijn de mogelijkheden eindeloos.
De woning heeft in de tuin nog twee stenen bergingen, waarvan een met de wasmachine-/drogeraansluiting en de CV-Combiketel. Deze bergingen hebben voldoende ruimte voor opslag.

Een eerste indruk…gaat u deze indruk omzetten in beleving? Bel gerust! Mag deze prachtige woning deel uit maken van uw levensgeschiedenis?

Bijzonderheden
Bouwjaar: 1929;
Eigen grond;
Het recht van overpad is van toepassing, voor precieze locatie informeer bij de makelaar;
Houten kozijnen met deels dubbele beglazing;
Woonoppervlakte: ca. 105m2;
Inhoud: ca. 320m3;
Perceel: da. 263m2;
Verwarming en warm water geschieden middels de CV-Combiketel (Type: Intergas, bouwjaar: 2006);
Oplevering: in overleg.

+ Lees meer ›
Perceeloppervlakte: 263 m2
Inhoud: 320 m3
Woonoppervlakte: 105 m2
Bouwjaar: 1929
Deel deze woning via: Facebook Email


Benieuwd wat je maximaal kan lenen en je maandlasten zijn?

1 / Foto