Visie Makelaardij
Visie Makelaardij
Wij zijn verkozen tot de beste verkoopmakelaar van Amersfoort


De beste makelaar in de regio Amersfoort?

Je bent op zoek naar een makelaar in Amersfoort, Soest, Soesterberg, Leusden, Achterveld, Hoevelaken, Nijkerk, Woudenberg, Scherpenzeel of Zeist. Dus stel je de vraag: “Wie is eigenlijk de beste makelaar van deze regio?” Heel eerlijk gezegd weten wij niet of wij dat zijn, al doen we erg ons best. Wèl durven we te beweren dat we behoren tot de beste makelaars van de regio Amersfoort. De recensies van tevreden opdrachtgevers bewijzen het. Bekijk ze eens op Google of Funda. Onze klanten geven ons een rapportcijfer van gemiddeld 9,5! Geef toe… ​​​​​​​Veel beter kan niet.

Goede verkoopmakelaar

Je schakelt ons in als verkoopmakelaar om je huis in of nabij Amersfoort te verkopen. Wij leren je huis door en door kennen, zorgen voor een perfecte presentatie, doen de doelgroepmarketing, verzorgen de bezichtiging, de onderhandelingen, maken de deal èn de contracten rond.

Jouw woning optimaal in de markt

Je schakelt een verkoopmakelaar in om je huis te verkopen. Wat doet Visie Makelaardij precies voor je? Wat wij erg belangrijk vinden is productkennis. Wij willen graag alles weten van jouw huis of appartement, zowel de voor- als de nadelen, zodat we het optimaal in de markt kunnen zetten. Als bewoner ken je natuurlijk je woning als je broekzak. Daarom begint onze inzet altijd met een gesprek en een rondleiding… waarbij jij ons je huis laat zien.

Vind je 't nu al te veel tekst en wil je gewoon iemand spreken?

Kennis van zaken

Natuurlijk kijken we niet alleen naar uiterlijkheden. Ook de technische staat van je huis is erg belangrijk. Wij inspecteren de woning van kelder tot zolder. Niet per se voor jou, maar vooral voor de kopers, die - zo is onze ervaring - meer vertrouwen krijgen als ze merken dat de makelaar weet wat er eventueel nog te repareren of op te frissen valt.

De juridische kant van de zaak

Verder kijken we naar de juridische kant van de zaak, zoals eventuele erfdienstbaarheden of andere beperkingen die roet in het eten kunnen gooien. En we laten de woning heel precies inmeten, zodat er 100% duidelijkheid is over alle afmetingen. Aan de hand van een checklist zorgen we voor uitgebreide documentatie om tijdens bezichtigingen geïnteresseerde kopers zo volledig mogelijk te kunnen informeren. Geen vraag blijft onbeantwoord, en we nemen alle onzekerheden weg. Hoe beter wij ons huiswerk doen, des te makkelijker wij de koper kunnen overtuigen om juist jouw woning aan te schaffen.

Strategische keuzes
Goed, als we eenmaal weten wat we precies gaan verkopen gaan we nadenken over aan wie we het willen verkopen. Elk type woning, elke wijk, ja zelfs elke straat heeft zijn eigen doelgroep. Zal jouw woning vooral in de smaak vallen bij gezinnen met jonge kinderen, of kunnen we ons juist beter richten op senioren? Of is het toch beter geschikt voor een actief stel met een dubbel inkomen en géén kinderen?

De keuzes die we maken, hebben invloed op onze marktbenadering, maar ook de manier waarop we jouw huis zullen stylen. Stel, jij gebruikt een ruimte als kantoor terwijl je in een buurt woont met veel jonge gezinnen. Dan kan het beter zijn om daar iets meer een slaapkamer van te maken. Omgekeerd kunnen we een typische kinderkamer restylen zodat een kijker er ook een werk- of hobbykamer in kan zien. Het gaat er om de mentale stappen voor de kopers zo makkelijk mogelijk te maken.

Bezichtigingen begeleiden is een vak

Het is vaak een goed idee om de bezichtigingen aan je makelaar over te laten. Die kan nuchter en met afstand over de woning praten, ook als er kritiek komt. Wij hebben voldoende ervaring om snel te schakelen en bijvoorbeeld alternatieven voor te stellen als een potentiële koper iets niet interessant vindt. We snappen natuurlijk dat je nieuwsgierig bent naar de mensen die misschien straks in jouw huis gaan wonen. Wees gerust, we houden je uitgebreid op de hoogte van de voortgang en zorgen dat iedereen bij ons op kantoor op de hoogte is, zodat je snel weet waar je aan toe bent.

Succesvol verkopen in de regio Amersfoort

We kunnen je verschillende redenen geven voor ons succes. Ten eerste is ons team jong en gretig. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om jouw huis in de markt te zetten. Naast makelaar voelen we ons nadrukkelijk ook marketeer. Een belangrijk deel van het makelaarsvak bestaat uit het op innovatieve manieren bespelen van de markt. Wij zijn opgegroeid met computer, smartphone en social media. Net als veel van de potentiële huizenkopers, die zich naast een bezoek aan de traditionele websites ook laten informeren, inspireren en beïnvloeden door hun online netwerk op Facebook en Instagram. Een beetje makelaar zet dus álle kanalen in.

House styling en fotografie

Jij wilt je huis in (de regio) Amersfoort verkopen. Vanuit onze rol als makelaar is jouw huis dus ons product, dat wij in de markt moeten zetten. Dat betekent naast het vinden van de juiste promotiekanalen ook het optimaliseren van het product zelf, zodat jouw woning als het ware zichzelf verkoopt.

Daarom hebben we een eigen styliste en fotografe in ons team

Zij kijken samen met jou wat we kunnen doen om je woning zó in beeld te brengen dat geïnteresseerde huizenzoekers al bij de eerste presentatie verliefd worden. Onze inbreng gaat een stuk verder dan ‘kussens fluffen’. Wij adviseren je graag over allerlei manieren om met minimale kosten een optimaal effect te behalen. Waar dat toe leidt? Bekijk de foto’s van de woningen in ons aanbod, en je ziet direct wat we bedoelen.

Naar woningaanbod ›

Starten met de juiste prijs

Nu we het toch over marketing hebben, een belangrijk onderdeel van de marketingmix is de prijs. Schat je de waarde van je huis te laag in, dan verlies je geld. Begin je te hoog, dan verlies je tijd (en dus ook geld, want de kosten lopen door). Ard en Jasper zijn bij elke verkoop betrokken, wat zorgt voor een ambitieuze maar toch ook realistische prijsstelling.

Mogen wij jouw woning in de regio Amersfoort verkopen?

We zetten onze kennis van de markt en van ‘property marketing’ graag in bij de verkoop van jouw huis of appartement in Amersfoort en omstreken. Neem direct contact met ons op, dan kunnen we snel in overleg over de juiste strategie.