Wij zijn verkozen tot de beste verkoopmakelaar van Amersfoort
Verkocht
Valkestraat 32A
in Binnenstad / Amersfoort, Amersfoort

In één van de meest sfeervolle en authentieke straatjes van de Amersfoortse binnenstad vind je de Valkestraat 32a. Een uniek benedenwoning met een royale patio en gemeenschappelijke binnentuin. Dit appartement is onderdeel van Het Munthuis. Het Munthuis is al in de 15e eeuw gebouwd en draagt nu de status rijksmonument. Naast haar unieke uitstraling is de ligging perfect. Binnen 5 minuten loop je het historische centrum van Amersfoort in met een ruime keuze aan winkels en horecagelegenheden. Enthousiast? We vertellen je graag meer!

Koken en ontspannen
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de woonkamer met open keuken. De keuken is voorzien van een gaskookplaat, grill, mechanische afzuiging, dubbele oven en een koel/vriescombinatie. Dankzij de brede opstelling beschikt de keuken over veel werk- en opbergruimte. Grote, openslaande deuren geven toegang tot de straat. Ook is er plek voor een royale eethoek en gezellige zithoek. Vanuit de woonkamer is de patio te bereiken. Met mooi weer drink je hier ’s ochtends je eerste kopje koffie.

Slapen en verfrissen
Het appartement beschikt over een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar de patio. Naast de slaapkamer vind je een 2e kamer die ideaal gebruikt kan worden als bijvoorbeeld thuiswerkplek of walk-in-closet. Ook deze kamer heeft toegang tot de patio. Beide kamers zijn voorzien van een houten vloer.

Tegenover de slaapkamer vind je de badkamer. Deze is in 2010 compleet gemoderniseerd. Je vindt hier een inloopdouche en wastafelmeubel. Naast de badkamer bevindt zich een apart toilet.

In de hal is er de mogelijkheid voor een ruime garderobe. Hier vind je ook de aansluiting voor wasmachine en droger.

De binnenstad van Amersfoort is autoluw, maar als bewoner mag parkeren voor de deur! (Let op, hiervoor is wel een parkeervergunning nodig). De woning zelf is te bereiken via een gedeelde, goed onderhouden binnentuin.

Bijzonderheden
- Beschermd stadsgezicht/rijksmonument
- Vloeren van Vietnamees hardsteen (gedeeltelijk vloerverwarming)
- Gemoderniseerd in 2010 (keuken, vloeren, sanitair)
- Oplevering: in overleg (voorkeur verkopers: zo snel mogelijk)

Wonen met de charme van het verleden en het conform van nu? Welkom bij de Valkestraat 32a!

Hoe het is om in de Valkestraat te wonen? Dat vertellen de verkopers je graag zelf!

Zo’n 15 jaar geleden waren wij op slag verliefd op deze mooie en unieke plek in Amersfoort. We hadden al snel de beslissing genomen dat de Valkestraat ons nieuwe ‘thuis’ werd. Tot op de dag van vandaag hebben wij geen spijt gehad van deze beslissing! Vanwege een veranderende koers in ons leven gaan wij een nieuwe uitdaging aan. Met ‘pijn’ in ons hart moeten wij ons geliefde appartement op deze bijzondere plek in Amersfoort achter ons laten.

Voor ons heeft dit appartement in de afgelopen jaren veel betekent en was het een veilige oase in de bruisende binnenstad. Wij hebben het enorm naar ons zin gehad. Dit kwam onder andere door het vertrouwde gevoel in een heel stads straatje, eigenlijk is de Valkestraat net een piepklein dorpje binnen de stadmuren! Vaak heb je niet eens het gevoel dat je jezelf in de stad waant, vanwege de stadse stilte die er heerst. Ook het fijne en warme contact met de buren, waar iedereen elkaar kent en helpt als het nodig is of gewoon een gezellig praatje met elkaar aanknoopt, is voor ons van grote waarde geweest. De Valkestraat zit echt in ons hart!

Wij hopen dat de nieuwe bewoners hetzelfde gelukkige gevoel, maar ook de liefde voor het appartement en de liefde voor het ‘bijzondere’ straatje mogen ervaren en omarmen.

Johan & Marie-Claire

+ Lees meer ›
Woonlaag: 1 (van 1)
Inhoud: 204 m3
Woonoppervlakte: 66 m2
Bouwjaar: 1984
Deel deze woning via: Facebook Email


Benieuwd wat je maximaal kan lenen en je maandlasten zijn?

1 / Foto