Wij zijn verkozen tot de beste verkoopmakelaar van Amersfoort


Wat kost een aankoopmakelaar?

De zoektocht naar een woning start voor veel mensen op dezelfde plek, Funda. Misschien ben je in jouw zoektocht al diverse verkoopmakelaars tegen gekomen. Maar niet alleen voor de verkoop van jouw woning kun je een makelaar inschakelen. Ook bij de aankoop van een woning wil een makelaar je graag helpen. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij de zoektocht, je begeleiden bij de bezichtigingen, in jouw naam onderhandelen en je uiteindelijk helpen bij het sluiten van de transactie. Wat de kosten zijn voor een aankoopmakelaar? Dat leggen we je graag uit!

Wat doet een aankoopmakelaar?
Voordat je navraag gaat doen wat de kosten zijn voor een aankoopmakelaar, wil je natuurlijk weten wat een aankoopmakelaar eigenlijk voor je doet. Wanneer jij besluit een aankoopmakelaar in te schakelen, is in de meeste gevallen de zoektocht al even op gang. Je kent je voorkeuren voor een type huis, de wijk en natuurlijk wat er mogelijk is binnen jouw budget. Misschien woon je al lange tijd in de stad of het dorp waar je op zoek bent. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je van ver komt en nog weinig weet over de omgeving. In beide gevallen kies je een aankoopmakelaar meestal lokaal. Waarom?


We geven je de twee belangrijkste voordelen:

  1. De makelaar kent de omgeving op zijn duimpje. Hij weet precies waar het leuk wonen is en waar het type woning staat dat aansluit bij jouw woonwensen.
  2. De makelaar houdt de markt constant in de gaten. Hierdoor ben jij snel op de hoogte van het actuele aanbod en kun je bij een leuke woning direct een afspraak maken voor een bezichtiging.

Wanneer je verliefd bent geworden op een woning, is de juiste bieding uitbrengen best lastig. Want wat is nu een reële prijs? Ook daarin denkt een aankoopmakelaar graag met je mee. Hij wil voor jou de bieding uitbrengen en de verdere onderhandeling doen, natuurlijk constant in overleg met jou! Vanaf de start van jouw zoektocht op Funda tot aan jouw handtekening bij de notaris. Een aankoopmakelaar helpt jou door het hele proces!


Wat zijn de kosten voor een aankoopmakelaar?

Voordat je een aankoopmakelaar inschakelt, is het goed om op de hoogte te zijn van de kosten voor een aankoopmakelaar. Die kosten worden door een aantal zaken bepaald. Wil je ondersteuning in je zoektocht of word je het liefst in het hele traject ontzorgt? Bij ondersteuning zet je zelf de eerste stappen. Wanneer je een woning hebt bekeken, die weleens jouw droomwoning zou kunnen zijn, schakel je de aankoopmakelaar in om mee te gaan naar de 2e bezichtiging. Vanaf daar begeleidt de aankoopmakelaar jou verder in het proces. Ontzorgen, het woord zegt het al. Hier is de aankoopmakelaar er vanaf het eerste moment bij. Samen ga je de zoekwensen inventariseren en vanuit daar op zoek naar jouw droomwoning. Jouw aankoopmakelaar is bij iedere stap aanwezig.

Hoeveel kost een aankoopmakelaar gemiddeld?
Wanneer je op zoek gaat naar een aankoopmakelaar, zal je diverse partijen en prijzen tegenkomen. Je wilt de beste begeleiding, maar ook niet teveel betalen. Dus wat zijn de gemiddelde kosten voor een aankoopmakelaar? Die durven we je niet zo te geven. Wat we wel weten is dat onze makelaars jou een scherpe offerte willen aanbieden, waarbij ze er alles aan zullen doen om jouw droomwoning aan te kopen!


De tarieven voor een aankoopmakelaar weten?
Ben jij enthousiast geworden en zou je graag de hulp van onze makelaar inschakelen? Of wil je gewoon eerst eens kennis maken met ons kantoor. Klik hier om contact op te nemen! Dit kan via Whatsapp, het sturen van een e-mail of het contactformulier op onze site. We plannen graag een vrijblijvende afspraak met je in, waarbij onze makelaar je alles verteld over zijn rol als aankoopmakelaar en de kosten die wij daarvoor rekenen.


Kom je kennismaken?

Wilt u liever laagdrempelig eerst wat vragen stellen?