Visie Makelaardij
Visie Makelaardij
Wij zijn verkozen tot de beste verkoopmakelaar van Amersfoort

geplaatst op vrijdag 13 augustus 2021

Maak je woning (foto)verkoop klaar!

Wil jij je huis te koop gaan zetten? Dan zijn deze onderstaande tips echt iets voor jou. De beste eerste indruk krijg je door de beste foto’s. De eerste stap begint bij jijzelf. Hoe kun jij het beste de woning presenteren?

We beginnen bij de voordeur...

We beginnen bij de voordeur. Zorg ervoor dat het er hier uitnodigend uitziet. Bijvoorbeeld door een leuke deurmat en mooie bloemen naast de deur. Of een bankje met kussentjes. Tip: zorg dat er geen auto voor de deur staat. En de extra jassen in de gang kunnen vast wel tijdelijk in de opbergruimte geplaatst worden.Ruim de woonkamer op!

Ruim de woonkamer op! Zorg ervoor dat het speelgoed uit het zicht ligt. Dit valt namelijk goed op. En heb je bijvoorbeeld een oude stoel? Een sierkussen en/of plaid in een lichte kleur kan al veel verandering brengen. Laat het licht goed doorschijnen en zet wat groene plantjes neer op de vensterbank.Keuken en badkamer moeten schoon zijn

Denk bijvoorbeeld aan de vieze vingers op de kastjes. Het aanrecht is een echte eyecatcher. Deze komt leeg het beste tot zijn recht. Tip, leg een leuk kookboek neer, ververs het fruit in de fruitschaal en hang een schone hand- en theedoek neer. Kookboeken doen het altijd goed op foto’s!

De badkamer moet ook schoon zijn. Dus zorg ervoor dat je geen kalkaanslag ziet. Haal nog even een doekje over de spiegel en de voegen. Zorg dat de prullenbak en de wasmand weg zijn. Tip, laat maximaal 3 shampoo flesjes staan en geef je badkamer een luxe look door bijvoorbeeld een mooie kaars neer te zetten of gebruik effen handdoeken voor de inrichting.Ruim de slaapkamers goed op

Dus zorg ervoor dat alle ‘kleine’ troepjes weg zijn. Leg het dekbed nog even strak en gooi de gordijnen open voor extra lichtinval.Maak de tuin groen

Maak de tuin groen. Ruim de losse dingen zoals een tuinslang op en zorg dat de tuinmeubels er goed bijstaan. Maak de heggen strak, maai het gras en eventueel bij kale plekken; zaai het opnieuw in.


Een algemene tip: haal de extra dingen die ergens onder/op liggen ook weg. Dit valt juist op.

Hieronder nog 4 tips van onze styliste Vincy voor jouw woning:

01

DURF! Hou de basis van je interieur rustig, en geef bijvoorbeeld één wand een opvallende kleur. Ben je het zat of vind je het toch niks? Dan heeft het alleen maar moeite gekost;

02

Geef leven aan je interieur. Werk met mooie planten en bloemen om je inrichting meer te laten spreken. Denk ook eens aan een plant in je toilet of badkamer!

03

Zorg voor contrast. Heb je bijvoorbeeld een donkere bank? Kies dan voor een licht vloerkleed. Als je dit met alle meubels in je huis doet, zul je zien dat het een prachtig geheel wordt.

04

Maak je inrichting persoonlijk. Want persoonlijke spulletjes met emotionele waarde: dat zijn de dingen waar je blij van wordt. Voorbeeld: leg iets wat je dierbaar is onder een stolp.

Het belangrijkste

Wat volgens Vincy het allerbelangrijkste is: je moet je thuis voelen in je eigen huis. Een huis kan nog zo mooi en Pinterestwaardig zijn ingericht; dat jij je er thuis voelt is het allerbelangrijkste! Wil jij binnenkort je huis in de verkoop zetten? Wij komen graag vrijblijvend langs.

Wil je ons laagdrempelig wat vragen stellen?