Woning of appartement kopen in Vermeerkwartier, Leusderkwartier of Bergkwartier?

Het Vermeerkwartier, Bergkwartier en Leusderkwartier vormen samen Amersfoort-Zuid.
Vermeerkwartier: De wijk is in 2003 opnieuw genoemd naar een van de hoofdwegen die door de wijk voert, de Vermeerstraat, een naam die tot in 1960 in gebruik was geweest. In de tussenliggende jaren heette de wijk Dorrestein. De eerste bebouwing in deze wijk verscheen tegen het einde van de 19e eeuw en in het begin van de 20e eeuw, voornamelijk ten noorden van de Bisschopsweg. Bekijk onderstaand filmpje voor een goed beeld van de wijken Vermeerkwartier, Leusderkwartier en Bergkwartier.

Wijken met een boeiende historie


Pas na de Tweede Wereldoorlog werd ook aan de overzijde van de Gasthuislaan gebouwd. Nieuwe straten werden hier naar edelstenen genoemd. Tussen het Vermeerkwartier en de naastgelegen wijk Randenbroek, ligt Park Randenbroek. Daar zijn sportvelden te vinden, waarbij er naast een voetbalclub ook een club voor American Football gevestigd is. Met drie tennisclubs verspreid over de wijk is er volop gelegenheid om een balletje te slaan. Leusderkwartier:
Het Leusderkwartier ligt in de driehoek tussen de A28, de Kersenbaan (de spoorlijn Amersfoort - Kesteren, later de PONlijn) en de Leusderweg. Een groot deel van het grondgebied in het zuiden van het Leusderkwartier is het bosgebied Nimmerdor. Het huis van die naam ligt bij de Arnhemseweg. Het landgoed werd omstreeks 1645 aangelegd door Everard Meyster, de man van de 'Amersfoortse kei'. Het merendeel van het Leusderkwartier is voor de tweede wereldoorlog gebouwd. De Leusderweg (doorgaande weg naar Leusden) is de grootste winkelstraat van deze wijk, maar ook aan de Everard Meysterweg zijn winkels te vinden. Bergkwartier: Het Bergkwartier is ingedeeld in 2 buurten De Berg-zuid en De Berg-noord. De wijk kenmerkt zich door de grotere vrijstaande woningen en het vele groen. Het wordt daarom door velen als een villawijk aangemerkt. Een groot deel van Bergkwartier is beschermd als Rijksbeschermd gezicht. Deze wijk ligt op de Amersfoortse Berg, dus je woont er aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. In de wijk zijn volop mogelijkheden voor ontspanning. Zo kun je een rondje golfen bij de golfclub of gaan tennissen. Het bosgebied Klein Zwitserland ligt nabij, hier kun je heerlijk wandelen met de hond. Het Bergkwartier, met het omliggende bosgebied, heeft een boeiende historie. Zo liggen het Belgenmonument en het Nationaal Monument Kamp Amersfoort op korte afstand.

66 woningen in Vermeerkwartier, Leusderkwartier en Bergkwartier, Amersfoort


Benieuwd wat je maximaal kan lenen en je maandlasten zijn?