Visie Makelaardij
Visie Makelaardij
Wij zijn verkozen tot de beste verkoopmakelaar van Amersfoort

Woning of appartement kopen in Vermeerkwartier, Leusderkwartier of Bergkwartier?

Voor veel mensen is er geen twijfel over mogelijk. Amersfoort-Zuid is het mooiste woongebied van Amersfoort! Waarom? Dat vertellen we je graag!​​​​​​​

Wijken met een boeiende historie


Vermeerkwartier: Dorrestein of het Vermeerkwartier? Al sinds het ontstaan van de wijk een discussie die tot op de dag van vandaag wordt gevoerd. De wijk is tegen het einde van de negentiende eeuw ontstaan en door de jaren uitgegroeid tot een bekende en geliefde woonwijk in Amersfoort. En dat snappen we maar al te goed! De wijk is een mix van karakteristieke arbeiderswoningen en statige herenhuizen. Vanuit de wijk wandel je binnen enkele minuten de gezellige binnenstad van Amersfoort in en voor een wandeling in het groen is Park Randenbroek dichtbij. Daarnaast is ook het station op fietsafstand en ben je met de atuo binnen enkele minuten op de uitvlaswegen rondom Amersfoort. Wonen in het Vermeerkwartier betekend sfeervol wonnen met alle gemakken binnen handbereik!


Leusderkwartier: Een gezellige mix van knusse eengezinswoningen en appartementencomplexen, dat is het Leusderkwartier. De wijk is al voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd, maar tot op de dag van vandaag volop in ontwikkeling. Aan de rand van de wijk vind je de Leusderweg, een levendige winkelstraat met een ruime keuze aan winkels voor diverse boodschappen. Voor meer winkels en horecagelegenhedi ben je met 10 minuten fietsen in de Amersfoortse binnenstad. En voor een lange wandeling vind je aan de zuidkant van het Leusderkwartier bosgebied NImmerdor, ene uniek bosgebeid met veel wandel- en fietspaden.


Bergkwartier: Gelegen op de Amersfoortse berg, vind je hier misschien wel de bekendste wijk van Amerfoort: Het Bergkwartier. Voor de bebouwing van het Bergkwartier hebben architecten inspiratie gezoch in het Engelse landschap, met veel bochtige wegen. Deze prachtige, groene wijk wordt in de volksmond ook wel als villawijk omschreven. Je vindt hier karakteristieke, vrijstaande woningen op vaak een riant perceel. Veel van deze wonnigen hebben vanwege hun stijl en/of bouwjaar de titel 'rijksbeschermd gezicht'. Het Bergkwartier beschikt over een ruim aanbod voor sport en ontspanning. Denk aan een golfclub, tennisclub en een voetbalvereniging. Ook voor een dagje uit is er keuze genoeg in de omgeving. Kies je voor een dagje historie en ga je op bezoek bij het Belgenmonument of liever een dagje Dierenpark Amersfoort met de kids? Eén ding is zeker, zodra je hier woont, wil je er niet meer weg!

87 woningen in Vermeerkwartier, Leusderkwartier en Bergkwartier, Amersfoort


Benieuwd wat je maximaal kan lenen en je maandlasten zijn?