Visie Makelaardij
Visie Makelaardij
Wij zijn verkozen tot de beste verkoopmakelaar van Amersfoort

Woning of appartement kopen in Soesterkwartier, Amersfoort

In de jaren '60 en '70 van de negentiende eeuw werden er in Amersfoort-West twee spoorlijnen aangelegd. Om de arbeiders aan het spoor en in de wagenwerkplaats onderdak te bieden, werden in korte termijn een groot aantal arbeiderswonignen gerealiseerd. Hiermee werd een nieuwe wijk geboren, het Soesterkwartier (destijds de Spoorwijk genoemd). In de jaren 1920 - 1960 werd het Soesterkwartier volop uitgebreid Zo ontstond o.a. de bloemenbuurt, de rivierenbuurt en de bomenbuurt.

Anno 2022 is het Soesterkwartier voor veel mensen een geliefde woonwijk. De wijk heeft alles wat je kunt bedenken als het gaat om rustig wonen in de stad. Het is een rustige buurt met karakteristieke woningen en veel groen, op 5 minuten fietsafstand van de bossen en de weilanden. Voor een dagje uit is het Bosbad of Dierenpark Amersfoort dichtbij! Daarnaast bevinden zich in de wijk verschillende winkels, scholen en speeltuinen. Vanuit de wijk ben je binnen 10 minuten in de hisotrische binnenstad of bij het Centraal Station.

Wat je als inwoner moet weten!


De oude Wagenwerkplaats is behouden en dient nu als evenementenlocatie voor congressen, beurzen, vergaderingen en bruiloften. Vergeet bij een bezoek het Centraal Ketelhuis niet, voor een heerlijke lunch!

60 woningen in Soesterkwartier, Amersfoort


Benieuwd wat je maximaal kan lenen en je maandlasten zijn?