woning of appartement kopen in Schuilenburg of Randenbroek, Amersfoort

De ligging van de wijken Randenbroek – Schuilenburg is ten zuidoosten van de stadskern van Amersfoort. Deze woonwijken stammen uit de tweede helft van de jaren ’60.
Randenbroek – Schuilenburg zijn 2 rustige wijken met verschillende buurten. Met een park op loopafstand en veel recreatiestroken, zijn dit 2 groene wijken op fietsafstand van de binnenstad van Amersfoort. Bekijk onderstaand filmpje voor een goed beeld van de wijken Schuilenburg en Randenbroek.

Schuilenburg en Randenbroek, unieke woonwijken


Schuilenburg: Het doorgaande verkeer wordt buiten de wijk omgeleid, terwijl groengordels en recreatiestroken de scheiding vormen tussen de overige woonwijken. Flatwoningbouw en eengezinswoningen zijn vrij ruim gesitueerd binnen een groenstructuur. Schuilenburg-Zuid rond de Verdiweg heeft veelal dure koopwoningen en huurappartementen. In Schuilenburg-Noord staan langs de randen veel portiek- en galerijflats met daartussen rijwoningen. Het is een complete wijk met een eigen winkelcentrum, scholen, speelplekken, seniorenflats en kantoren. Randenbroek: De wijk Randenbroek is genoemd naar het in oorsprong middeleeuwse huis van die naam, dat lag aan de rand van een moerassig gebied (broek), op één van de zandhoogten aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. In Randenbroek verrezen vanaf het begin van de jaren ’50 veel nieuwe woningen, zowel flatgebouwen als eengezinswoningen. De straten werden genoemd naar componisten zoals Mozart, Bach en Verdi. Aan het eind van de jaren ’70 werd de Willem III-kazerne afgebroken, waarna op dit terrein woningen werden gebouwd. In Randenbroek vind je het mooie Park Randenbroek, waar kan worden gewandeld en gespeeld en waar regelmatig leuke evenementen plaatsvinden. Winkelen doe je op het Euterpeplein, maar natuurlijk ook in de historische binnenstad van Amersfoort waar je veel winkels en horeca vindt.

29 woningen in Randenbroek en Schuilenburg, Amersfoort


Benieuwd wat je maximaal kan lenen en je maandlasten zijn?