Mijn favorieten

Verkoopmakelaar in Amersfoort, taxatie, marketing en strategie voor snelle verkoop

Natuurlijk kijken we niet alleen naar uiterlijkheden. Ook de technische staat van je huis is erg belangrijk. Wij inspecteren de woning van kelder tot zolder. Niet per se voor jou, maar vooral voor de kopers, die - zo is onze ervaring - meer vertrouwen krijgen als ze merken dat de makelaar weet wat er eventueel nog te repareren of op te frissen valt. Verder kijken we naar de juridische kant van de zaak, zoals eventuele erfdienstbaarheden of andere beperkingen die roet in het eten kunnen gooien. En we laten de woning heel precies inmeten, zodat er 100% duidelijkheid is over alle afmetingen.

Kennis van zaken
Je schakelt een verkoopmakelaar in om je huis te verkopen. Wat doen wij precies voor je? Wat wij erg belangrijk vinden is productkennis. Wij willen graag alles weten van jouw huis of appartement, zowel de voor- als de nadelen, zodat we het optimaal in de markt kunnen zetten. Als bewoner ken je natuurlijk je woning als je broekzak. Daarom begint onze inzet altijd met een gesprek en een rondleiding… waarbij jij ons je huis laat zien.
 
Jouw verkoopmakelaar in Amersfoort
 
Alle kennis op een rijtje
Aan de hand van een checklist zorgen we voor uitgebreide documentatie om tijdens bezichtigingen geïnteresseerde kopers zo volledig mogelijk te kunnen informeren. Geen vraag blijft onbeantwoord, en we nemen alle onzekerheden weg. Hoe beter wij ons huiswerk doen, des te makkelijker wij de koper kunnen overtuigen om juist jouw woning aan te schaffen.
 
Strategische keuzes
Goed. Weten we eenmaal precies wát we gaan verkopen, dan gaan we nadenken over aan wie we het willen verkopen. Elk type woning, elke wijk, ja zelfs elke straat heeft zijn eigen doelgroep. Zal jouw woning vooral in de smaak vallen bij gezinnen met jonge kinderen, of kunnen we ons juist beter richten op senioren? Of is het toch beter geschikt voor een actief stel met een dubbel inkomen en géén kinderen? De keuzes die we maken, hebben invloed op onze marktbenadering, maar ook de manier waarop we jouw huis zullen stylen. Stel, jij gebruikt een ruimte als kantoor terwijl je in een buurt woont met veel jonge gezinnen. Dan kan het beter zijn om daar iets meer een slaapkamer van te maken. Omgekeerd kunnen we een typische kinderkamer restylen zodat een kijker er ook een werk- of hobbykamer in kan zien. Het gaat er om de mentale stappen voor de kopers zo makkelijk mogelijk te maken.
 
Bezichtigingen begeleiden is een vak
Het is vaak een goed idee om de bezichtigingen aan je makelaar over te laten. Die kan nuchter en met afstand over de woning praten, ook als er kritiek komt. Wij hebben voldoende ervaring om snel te schakelen en bijvoorbeeld alternatieven voor te stellen als een potentiële koper iets niet interessant vindt. We snappen natuurlijk dat je nieuwsgierig bent naar de mensen die misschien straks in jouw huis gaan wonen. Wees gerust, we houden je uitgebreid op de hoogte van de voortgang en zorgen dat iedereen bij ons op kantoor op de hoogte is, zodat je snel weet waar je aan toe bent.
 
De makelaar met verstand van verkopen
Er is de laatste decennia ontzettend veel veranderd in makelaarsland. Vooral op het gebied van promotie. In 2001 ging Funda van start met het aanbod van de NVM-makelaars. In 2008 kwamen daar alle andere huizen bij en maakte Funda de huizenmarkt volledig transparant. Dat is handig voor kopers die willen vergelijken. Maar het is een nadeel voor verkopers. Hoe zorg je dat jouw huis er nog uit springt? Kijk, dát is onze taak. En omdat onze generatie is opgegroeid met smartphone en tablet, voelen wij ons met online promotie helemaal in ons element.
 
Perfecte presentatie
Als verkopende makelaar stoppen wij veel energie in de presentatie van jouw woning. We hebben een vaste styliste, Vincy, die in nauw overleg met jou als verkoper zorgt dat je woning zo mooi mogelijk voor de dag komt. Hetzelfde doel hebben de foto’s van onze fotografe Marjoek, die de presentatie naar het niveau van een woonmagazine trekken. De huizenzoekers krijgen echt een ‘Interiors’-gevoel. Ze maken een visuele reis door een smaakvolle woning waar ze zó in kunnen trekken. Sinds kort maakt Marjoek ook 360? foto’s en GoPro-movies, voor een nóg flitsender presentatie van jouw woning.
 
Plattegronden bieden houvast
Sommige mensen kijken bij het zoeken naar een huis vooral naar de foto’s. Anderen willen meteen technische details weten. Voor die laatste groep maken we nauwkeurige plattegronden van elke woning. Potentiële kopers met ruimtelijk inzicht kunnen zo hun nieuwe woning als het ware inrichten voordat ze zelfs maar een bezichtiging hebben gedaan. Zo maken we de drempel voor aankoop nóg lager.
 
Breed in de markt met social media
Je kunt wachten op gerichte huizenzoekers via Funda, maar je kunt ook via social media actief op zoek gaan naar mensen die zich nog breed oriënteren. We hebben duizenden volgers op Facebook en Instagram. Via dit netwerk bereiken we - deels met doelgroepgerichte gesponsorde berichten - een grote groep potentiële kopers. Het gebeurt regelmatig dat er kopers aankloppen die ons niet op Funda vonden, maar die door hun online vrienden op een huis zijn gewezen. Die fraaie foto’s en video’s werken als een speer.
 
De traditionele media doen ook mee
Dit lijkt allemaal ontzettend hip maar wees gerust, we blijven met beide voetjes op de grond. Want als je huizen wilt verkopen, kun je de traditionele media niet links laten liggen. Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, VBO.nl en natuurlijk onze eigen site visiemakelaardij.nl spelen net zo goed een rol. Verder gebruiken we opvallende (maar beschaafde) makelaarsborden en hebben we ook gedrukte documentatie. Plus een goedgevulde etalage op een levendige locatie aan de Stadsring. Veel huizenzoekers gaan nog gewoon te voet op pad om Amersfoort en het huizenaanbod te ontdekken. Ook dan kunnen ze ons (en jouw!) aanbod bijna niet missen.
 
Mogen wij jouw huis in de markt zetten?
We zetten onze kennis van de markt en van ‘property marketing’ graag in bij de verkoop van jouw huis of appartement in Amersfoort en omstreken. Neem direct contact met ons op, dan kunnen we snel in overleg over de juiste strategie.
 
Wat is de waarde van jouw woning?
Onze makelaar/taxateur helpt je de juiste verkoopprijs bepalen
Een goed advies is belangrijk voor een succesvolle woningverkoop. Want zelfs al heb je een prachtige presentatie en een perfecte marketingstrategie, als de prijs niet klopt, wordt de verkoop van je woning een fiasco.
 
Het risico van een verkeerde prijs
Je denkt wellicht dat een lage prijs betekent dat je snel kunt verkopen, maar het is zeker geen garantie. Als jouw woning duidelijk te laag geprijsd is vergeleken bij het overige aanbod, kan de potentiële koper denken dat er een addertje onder het gras zit. En als je woning wél supersnel verkocht wordt tegen een lage prijs, blijf je zitten met het vervelende gevoel dat je wellicht veel meer had kunnen krijgen. Omgekeerd is een te hoge prijs ook geen goed idee. De kopers gaan elders kijken en kopen en jouw huis blijft lang in de verkoop staan. Daardoor krijgen mensen die al een tijdje zoeken het idee dat er iets mis mee is. Bedenk ook dat niet verkopen ook geld kost, want je vaste lasten lopen door.
 
Een ervaren taxateur
Makelaar Ard Bax van Visie Makelaardij is een ervaren taxateur, die behalve voor de eigen huizenverkopers en huizenzoekers ook taxaties maakt voor woningcorporaties, professionele investeerders en geldverstrekkers. Daarnaast wordt hij ingeschakeld door particulieren die een hypotheek willen (over)sluiten of willen verbouwen, en doet hij taxaties bij echtscheidingen en nalatenschappen. Ard is Register Makelaar-Taxateur, geregistreerd bij de NRVT en Stichting VastgoedCert. Wij hebben dan ook het keurmerk van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en onze taxaties zijn erkend door alle belangrijke geldverstrekkers.
 
Een realistische prijs
Als onroerend goed-marketeers zien wij de prijs als onderdeel van de beroemde vier P’s in de marketingmix: product, plaats, promotie, prijs. Wil je je huis verkopen? Ard helpt je een realistische prijs bepalen voor een voorspoedige verkoop, waarbij je zelf zo veel mogelijk over houdt. Neem nu contact op voor een snelle waardebepaling van je woning!

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring